Spelregels

Hoeveel honden gaan er mee?

Dat verschilt per groep, wij zorgen voor voldoende individuele aandacht zodat uw hond niets tekort komt.

Past het allemaal wel in de bus?

Ja, dat gaat prima. Er zitten ventilatiesystemen in de bus en er zijn verschillende benches.

Wordt er nooit geknokt?

Natuurlijk moet er in een roedel plaats bepaald worden. Dit zal u niet vreemd in de oren klinken. Dus een opstootje komt heus wel eens voor. Uiteraard houden wij uw hond goed in de gaten en zullen wij er alles aan doen om het niet uit de hand te laten lopen door de honden onder appèl te stellen of aan te lijnen als dit nodig blijkt te zijn.

Wie mag er wel en niet mee?

Elke hond vanaf 10,5 maand mag mee, zolang deze de basisprincipes van gehoorzaamheid kent en los mee kan lopen met de roedel. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de hond in staat moet zijn om minimaal een uur te kunnen lopen. Een praktisch probleem is de loopse teef, wij nemen haar niet mee kort voor, tijdens en kort na haar loopsheid. Reuen die niet gecastreerd zijn kunnen helaas niet mee. 

Gaat er nooit een hond alleen aan de wandel?

Nieuwe honden gaan eerst aan de lijn. Tijdens het lopen letten wij goed op hoe uw hond zich gedraagt, hoe zijn lichaamstaal naar de andere honden toe is en of uw hond luistert naar de commando’s die wij uw hond geven. Als alles goed verloopt kan uw hond lekker los. Honden zijn van nature roedeldieren en zullen meestal bij de roedel blijven. Een loopse teef, onweer of andere invloeden van buitenaf kunnen aanleiding zijn dat uw hond tijdelijk zoek raakt. Gelukkig komt dit maar zelden voor. De honden dragen altijd de halsband van Easydog met een penning waarop het telefoonnummer van Easydog staat.

Hoe zit het met entingen, dierenarts en andere zaken?

Elke hond moet ingeënt zijn tegen de meest voorkomende hondenziekte’s. Alle inentingen moeten geldig zijn en ik zal u dan ook vragen naar de papieren. Dit in verband met de andere honden in de roedel, want het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat de honden ziek van elkaar worden. Het spreekt voor zich dat uw hond in goede conditie is en geen last heeft van vlooien, teken, oormijt en wormen. Mocht uw hond tijdens het vervoer van en naar huis, of tijdens de wandeling iets overkomen dan zal ik uw hond onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Deze kosten zijn dan voor uw rekening.

Hoe zit het met vakanties en afzeggen?

Afzeggen doet u minimaal één werkdag van te voren. Wanneer wij op vakantie gaan kunt u lezen in de laatste nieuwsbrief van het jaar die u in december ontvangt. Hier staan alle dagen in waarop wij niet zullen lopen. Ook kunt u de vrije dagen terug vinden op de site. Verder bij ziekte of ongevallen zullen wij onze uiterste best doen om de wandelingen toch door te laten gaan. Mocht dit door omstandigheden niet lukken geven wij dit dus tijdig aan u door. Natuurlijk gaat u ook wel eens met vakantie. U begrijpt dat in verband met onze planningen wij dit een maand van te voren willen weten. Let op: Bij een weeralarm lopen wij niet. Ook wanneer het langere tijd boven de 24 graden is kunnen wij besluiten de wandeling niet door te laten gaan (dit ter bescherming van uw hond).

Hoe zit het met betalen?

Easydog werkt met een maandabonnement. Dit betekent voor u een vast bedrag in de maand afhankelijk van het aantal dagen dat de hond meegaat. Onze vakantiedagen zijn al verrekend en deze betaald u niet. De betaling dient u iedere maand in de eerste week te voldoen, met de naam van de hond en de maand waar u voor betaalt. Het tarief vindt u onder het kopje tarieven op de site. Wanneer de betaling tijdig binnen is halen wij ook de rest van de maand uw hond op voor een lekkere wandeling. U heeft minimaal 1 maand opzegtermijn.

Waar wandel ik en hoe lang?

Afwisseling is goed voor uw hond en leuk voor ons. De ene keer gaan wij naar het strand dan weer naar het bos of naar een ander waterrijk gebied. Plaatsen waar uw hond in alle vrijheid minimaal een uur kan rennen en dollen met de andere honden uit de roedel. De hond is meer dan twee uur van huis.